Heerlijke sfeer bij Dikke Banden Race Doorn

Op het terrein van Bartimeus in Doorn heerste woensdagmiddag 12 juli 2023 een heerlijk wielren sfeertje met meer dan 60 kids en 35 inwoners. De jongste deelnemers mochten als eerste onder luid gejuich op hun loopfiets het parcours afleggen. Vervolgens was de fanatieke categorie 5/6 jaar aan de buurt op hun dikke banden fiets. Het aantal deelnemers was zo graag dat de jongens en meisjes gesplitst moeten worden. Bij de categorie 7/8 jaar was het spannend of een jongen of meisje ging winnen. Een vrouwelijk koppel vloog bij de duofiets race over het parcours en wist met een straatlengte verschil de winst naar zich toe te trekken. Ongekende spierkracht was te zien bij tandemrace. Na een felle strijd wisten Nynke en Belle uiteindelijk te winnen. De Dikke Banden race werd afgesloten met een rolstoelenrace voor de snelheidsduivels.

Zonder de bijdrage van de volgende vrijwilligers, partners en relaties was de race niet zo’n succes:

 • Activiteitenteam Bartimeus Doorn
 • Karin Oyevaar, wethouder Gemeente Utrechtse Heuvelrug
 • Belle de Gast, Fietsburgemeester Utrecht en fanatieke supporter/deelnemer
 • Vrijwilligers AZC Leersum onder begeleiding van Willie Marks (Prima Perspectief)
 • Speaker Jurgen van Teeffelen, wetenschapsjournalist en podcaster bij Slimmer Presteren
 • Gelegenheidsfotograaf Gerben van Dorrestein voor de prachtige foto’s
 • Fonds Gehandicaptensport
 • Media House uit Leersum voor printen oorkondes
 • BDU Media als mediapartner
 • Jumbo Doorn voor de podium prijzen
 • Ready2Race Jumbo-Visma voor helmen, shirtjes en medailles
 • Alle andere vrijwilligers en begeleiders

Bedankt!

Hier de foto’s van Gerben. Alle foto’s zijn te bekijken in dit album. De foto’s van duofiets, tandem-, en rolstoelrace volgen later. Laat ons ajb via info@greenrace.nl weten wanneer een foto niet gepubliceerd mag worden.

Recente reacties
  sporten, hardlopen, fietsen, heuvelrug, utrecht, marathon, bos, wandelen
  Categories
  Twitter
  Could not authenticate you.