Posten zoeken bij Orienteering Run

Op 1 december 2018 vond de tweede versie van de Green Race Orienteering Run plaats. Dit event werd georganiseerd in de Lange Duinen samen met de oriëntering vereniging OLV Minor vanuit het terrein van de Knickenbockers in Soest.

Deze dag begon met de jeugd van LABC Triathlon welke voorafgaand aan de oriëntering een mountainbike clinic kregen. Mooi initiatief van Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team (UHTT). Om 11:00 uur werd door OLV Minor een startersclinic georganiseerd voor 25 enthousiastelingen. Theorie afgewisseld met de praktijk om te leren navigeren op kaart en kompas.

Aan het begin van de middag vertrokken de eerste orienteerders. Met een tijdsverschil van 2 minuten per onderdeel liep de start door tot 14:00 uur. De deelnemers kregen met de Lange Duinen een pittig zanderig parcours voorgeschoteld. Na het inchecken bij de laatste post kregen de deelnemers een welverdiende en originele Green Race medaille gemaakt door Sternzorg Dagbesteding. Bij de Knickenbockers konden de deelnemers genieten van Tosti’s van de Tostibus en binnen in de kantine van koffie, thee, pepernoten of oliebollen.

De dag sloten we af met prijzen voor de jongste deelnemer, de deelnemer die de meeste posten had gemist en de deelnemer die het verste mocht reizen naar Soest. De prijzen zijn gemaakt door Bartiméus Doorn. Trots zijn we op het bedrag van 360,88 euro dat de deelnemers hebben opgehaald voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor het beheer van de flora en fauna. Voor de vrijwilligers van OLV Minor was er chocola van Chocolaterie de Leersumse Kei.

De foto’s van o.a. fotograaf Erik van Leeuwen en Joost Doelman zijn te vinden op greenrace.pixieset.com/g/greenraceorienteeringrun2018. De uitslagen tref je aan op www.splitsbrowser.org.uk/splitsgraph.php?eventId=11107.

Bedankt allemaal voor dit mooie event en graag tot volgend jaar. Die datum maken we zo snel mogelijk bekend.

Recente reacties
    sporten, hardlopen, fietsen, heuvelrug, utrecht, marathon, bos, wandelen
    Categories
    Twitter
    Could not authenticate you.