Dikke Banden Race Doorn: Een spannende maar vooral leuke wedstrijd

De Brink op het terrein van Bartiméus Doorn is op zaterdagmiddag 6 juli omgetoverd tot een heus wedstrijdterrein met dranghekken en beachflags langs het parcours en gezellige zitjes voor het publiek op het grasveld. Vandaag gaan kinderen van 2 tot en met 12 jaar en bewoners van Bartiméus hun krachten meten op het asfalt rondom het groene binnenterrein. De dieren van de kinderboerderij kijken vanachter hun hekwerk genoeglijk mee.

Als rond 14.00 uur door GreenRace de laatste opbouwactiviteiten worden afgerond, vertoeven de eerste bewoners van Bartiméus al op de gezellig en sfeervol ingerichte Brink. De spanning stijgt wanneer het recreatieteam van Bartiméus hun namen noteert en de startnummers uitdeelt. Het anders zo gemoedelijk en rustige binnenterrein van De Brink raakt inmiddels ook gevuld met deelnemende kinderen en hun supporters. De kinderen ontvangen hun Ready2Race gele T-shirt voorzien van startnummer. De helmen gaan op en de mechanieker doet een laatste controle van stabiliteit, banden en remmen van de fietsen; veiligheid staat voorop.

Speaker Gerrit Heijkoop warmt het publiek en de deelnemers op. Wethouder Karin Oyevaar arriveert om het startschot te lossen. Belle de Gast, ex profwielrenster en fietsburgemeester van Utrecht, komt de deelnemers aanmoedigen en blijkt later in de wedstrijd ook niet te ontkomen aan deelnemen. Kortom iedereen is er klaar voor en dan gaat ook de eerste groep deelnemers van 2, 3 en 4-jarigen van start op hun loopfietsjes. Onder luid gejuich van het publiek worden deze kinderen naar de finish gelokt.  Met prachtige verschillen tussen de verbeten ‘ik wil winnen’ gezichtjes en de ‘wat is het hier mooi’ dromertjes. De races van de 5 en 6-jarigen, de 7 en 8-jarigen, de 9 en 10-jarigen en tot slot de 11 en 12-jarigen volgen aansluitend. Per hogere leeftijdscategorie nemen niet alleen het aantal te rijden rondjes toe, maar ook het fanatisme en daarmee de snelheid!

De deelnemers komen met name uit Doorn en omstreken maar ook toevallige gasten en vakantievierende campinggasten zijn van de partij. De kinderen fietsen op hun gewone fiets waar ze ook mee naar school fietsen. De Dikke Banden Race Doorn is ontstaan als side event van de wielerklassieker Vuelta Hollanda, wedstrijd op een racefiets met ‘dunne banden’.

Na de racerondes van de kinderen strijden de bewoners van Bartiméus met een begeleider op de duofietsen en aansluitend op de tandems. Uit het publiek komen spontane aanmeldingen om de rol van begeleider op zich te nemen. Met brede glimlachen en enorme krachtsinspanningen voltooien zij hun rondjes op het parcours.

Voor elke deelnemer is er na afloop een ‘Ready2Race’ medaille. Per categorie worden ook nog de nummers 1, 2 en 3 naar het podium gehaald en beloond met een houten oorkonde van de GreenRace organisatie en wat lekkers van sponsor Jumbo Doorn.

Ondanks alle weersvoorspellingen bleef het de hele middag droog. De hoeveelheid wind maakte het onmogelijk de start/finish boog veilig op te tuigen, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan het eind van de middag gingen de circa 100 deelnemers moe en voldaan naar huis. Joost, Marga en Francien van Stichting GreenRace kunnen mede dankzij alle vrijwilligers en het recreatieteam van Bartiméus tevreden terugkijken op een sfeervol en geslaagde 3e editie van de Dikke Banden Race Doorn.

Bedankt Jumbo Doorn voor de prijzen voor de podium plekken. Visma Lease-a-Bike Ready2Race voor de ondersteuning met materiaal. Gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de financiële steun. Bartimeus voor de mede organisatie. Central Events voor de mooie bidons voor de kids.

Kijk voor alle, te downloaden, foto’s op https://greenrace.pixieset.com/dbrd2024/.

Uitslag loopfiets (2 tot 4 jaar) jongens en meisjes:

 1. Pyke Spaargaren
 2. Elise Krijgen
 3. Ester Fluit

Uitslag 5 en 6 jaar jongens:

 1. Luuk Sustronk
 2. Fedde van Heusden
 3. Julian Veldhuizen

Uitslag 5 en 6 jaar meisjes:

 1. Lieke Brill
 2. Kate Korbee
 3. Lotte Swemie

Uitslag 7 en 8 jaar jongens:

 1. Xavi Dijkerman
 2. Jesper Fluit
 3. Thijn Möller

Uitslag 7 en 8 jaar meisjes:

 1. Kiki Glastra

Uitslag 9 tot 12 jaar jongens en meisjes:

 1. Thijmen Veldhuizen
 2. Merlijn Wolters
 3. Lisa Oudshoorn
Leave a Comment

Recente reacties
  sporten, hardlopen, fietsen, heuvelrug, utrecht, marathon, bos, wandelen
  Categories
  Twitter
  Could not authenticate you.