Heuvelrug Loop Challenge

Drie geweldig leuke hardloopevents op de Utrechtse Heuvelrug dagen jou uit! Loop er minimaal twee en ding naar een mooie plaats in het klassement. Een mooi initiatief op de Heuvelrug.

zaterdag 19 april 2025: Amerongse Koploop

zaterdag 7 juni 2025: Uilentoren Loop Leersum

zaterdag 21 juni 2025: Heuvelrugloop Maarn

=> Schrijf je in voor de één en krijg 30% korting bij je inschrijving voor de andere events!

=> Exclusief, want slechts 100 deelnemers krijgen deze kans op de korting!

=> Het klassement wordt na afloop breeduit gepubliceerd met “opscheprecht”

=> De afstand en tijd maakt niet uit. Het klassement wordt opgemaakt o.b.v. je ranking.

=> Klassement voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen

=> Nummer 1 van afstand krijg 100 punten, nummer 2 99 en ga zo maar door.

=> De punten van de 3 events worden bij elkaar opgeteld om het klassement te bepalen.

=> Je krijgt bij de events onze volle aandacht door bijvoorbeeld een herkenbaar icoon op het startnummer.

Winnaars Heuvelrug Loop Challenge 2024 zijn bekend

De eerste editie van de Heuvelrug Loop Challenge 2024 was een sportief avontuur voor maar liefst 123 verschillende regionale hardlopers. De drie voorjaars-hardloopevenementen op de Utrechtse Heuvelrug brachten hardlopers van jong tot oud op de been voor een reeks uitdagende en gezellige wedstrijden.

Nu de winnaars sinds afgelopen weekend bekend zijn, blikken we terug en nemen we de 3 verschillende evenementen kort met je door.

Amerongse Koploop – 20 april

De Amerongse Koploop opende het seizoen op een bewolkte dag met een aangename temperatuur en een lichte bries. Hoewel er geen regen viel, maakten de heuvels en de grote plassen water het parcours extra uitdagend. Deelnemers liepen soms tot hun enkels door het water, wat voor velen een verrassende maar leuke toevoeging was. Joost Doelman, organisator van de Amerongse Koploop, zei: “Het was prachtig om te zien hoe iedereen genoot van de natuur en de uitdaging van het parcours. Dit soort evenementen brengt mensen echt samen.”

Uilentorenloop Leersum – 1 juni

De tweede race van de Heuvelrug Loop Challenge vond plaats in Leersum, op wederom een redelijk frisse, bewolkte dag. Hoewel de zon zich niet liet zien, bleef het droog tijdens de wedstrijd. Ook hier waren er grote plassen water op het onverharde parcours, wat zelfs leidde tot een heuse ‘waterbak’ waar alle hardlopers doorheen moesten. Het sfeervolle plein rondom de start en finish trok veel toeschouwers die zorgden voor een gezellige ambiance. Gerrit Heijkoop, organisator van de Uilentorenloop, vertelde: “Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiasme er is voor deze evenementen. Met maar liefst 150 deelnemers aan de Kids Run en bijna 700 hardlopers waren we, net als de andere 2 evenementen in deze serie, helemaal uitverkocht.”

Heuvelrugloop Maarn – 15 juni

De finale vond plaats in Maarn, waar ondanks enkele uren zonneschijn, de zomer ook nog steeds niet echt los wilde barsten. Het parcours startte vanaf het gezellige plein in het centrum van Maarn en leidde de lopers naar bos, met de nodige hoogtemeters. Dit zorgde voor een boeiend en uitdagend slot van de challenge. Arnout Salome, winnaar bij de mannen, zei: “De route was prachtig en uitdagend. Het was een fantastische ervaring om deel te nemen aan alle drie de evenementen en uiteindelijk het klassement te winnen.”

Veel sfeer en enthousiaste reacties

Alle drie de evenementen kenmerkten zich door een gezellig sfeerplein rondom de start en finish. Het publiek was talrijk en enthousiast, wat bijdroeg aan een levendige en aanmoedigende atmosfeer. Deelnemers genoten van de mooie omgeving en de goed georganiseerde evenementen.

Dit jaar werkten de organisatoren van de Amerongse Koploop, de Uilentorenloop en de Heuvelrugloop voor het eerst samen om de Heuvelrug Loop Challenge mogelijk te maken. Het initiatief werd positief ontvangen, en de gezamenlijke inspanning zorgde voor een vlekkeloze organisatie. Bert van den Berg, betrokken bij de Heuvelrugloop in Maarn, benadrukte het belang van bewegen in de natuur en de sociale contacten die hierdoor ontstaan. “Wij dagen met onze drie evenementen inwoners uit om in beweging te komen, hardlopend of wandelend,” zei van den Berg.

Hoogtepunten van het klassement

Mannen: Arnout Salome uit Soesterberg pakte de eerste plaats met 298 punten. Hij won overtuigend op de 10km in Maarn, maar moest eerder in zowel in Leersum als in Amerongen één loper voor zich dulden. Arjan de Mik en Arjen Jansen uit Veenendaal bewezen met hun tweede en derde plaats dat bij deze Challenge meedoen stiekem misschien wel meer punten oplevert dan winnen.

Vrouwen: Saskia van Vugt uit Driebergen-Rijsenburg behaalde een perfecte score van 300 punten. “Het was een geweldige ervaring om mee te doen aan de Heuvelrug Loop Challenge. De variatie in de parcoursen maakte het extra uitdagend en leuk,” aldus Saskia. In totaal deden 5 vrouwen mee bij alle drie de wedstrijden: Floor de Vries uit Leersum werd tweede, Tamara Schut uit Amerongen pakte de derde plaats in de Challenge.

Vooruitblik naar 2025

Gefeliciteerd aan alle winnaars en deelnemers. De drie organisatoren kijken trots terug op deze eerste samenwerking. Het smaakt naar meer om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

We kijken uit naar een nieuwe reeks uitdagende en gezellige wedstrijden volgend jaar. Schrijf daarom de bovenstaande data voor de volgende edities vast in je agenda.

Tot dan bij de Heuvelrug Loop Challenge!

Eindklassement 2024 top 3 – Meisjes

RankNaamWoonplaatsAantalPunten
1Lané van der MerweOdijk3288
2Amelie van der MerweOdijk3257
3Ranomi-Dinh SmuldersDruten2195

Eindklassement 2024 top 3 – Jongens

RankNaamWoonplaatsAantalPunten
1Tijn de VriesDriebergen3282
2Silven-Fabian SmuldersDruten2192
3Manuel PotLeersum2189

Eindklassement 2024 top 3 – Mannen

RankNaamWoonplaatsAantalPunten
1Arnout SalomeSoesterberg3298
2Arjan de MikVeenendaal3277
3Arjen JansenVeenendaal3254

Eindklassement 2024 top 3 – Vrouwen

RankNaamWoonplaatsAantalPunten
1Saskia van VugtDriebergen3300
2Floor de VriesLeersum3281
3Tamara SchutAmerongen3257

Eindklassement Heuvelrug Loop Challenge 2024

Recente reacties
    sporten, hardlopen, fietsen, heuvelrug, utrecht, marathon, bos, wandelen
    Categories
    Twitter
    Could not authenticate you.