Eerste editie Green Race Heuvelrug Tweedaagse groot succes!

Een heel trots Green Race team kijkt terug op een prachtige eerste editie van de Green Race Heuvelrug Tweedaagse. Een initiatief van Driebergenaar Cees van Dijck werd in een jaar tijd omgezet in een geslaagd evenement.

Zaterdagochtend 1 september werden de ca. 170 deelnemers aan de 20 en 40 km wandelroutes ‘’weggeschoten” door burgemeester Frits Naafs. Urenlang wandelden zij door de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De ene dag in oostelijke richting en de andere dag in westelijke richting. De reacties op de routes waren lovend. Zelfs inwoners van de Utrechtse Heuvelrug gaven aan dat ze op plekken kwamen, waar ze nog nooit geweest waren.

Na afloop werden de deelnemers ingehaald op het gezellige sfeerplein met lokale ondernemers en lokalen producten dat was ingericht op de start- en finishlocatie bij vakantiepark Bonte vlucht. Zondagmiddag werden zij ontvangen door Frits Naafs die ze namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug een gladiool overhandigde. Het Green Race team had voor zeer originele medailles gezorgd, gemaakt door de dagopvang van een lokale sociale werkplaats.

Namens alle deelnemers werd er conform het motto van de Green Race ‘sporten in en voor de natuur’ een cheque van 999,85 euro overhandigt aan Corien Koreman van Staatsbosbeheer voor een nog nader te bepalen project in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Grote dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, EHBO-ers, de locatie Bonte VluchtEetcafé de Bonte KoeGemeente Utrechtse Heuvelrug, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, standhouders Brouwerij HemursbierImkerij Klein Groenbergen., Chocolaterie de Leersumse keiKunstgilde Heuvelrug, Medisch pedicure Nettie HardemanBartiméus houtbewerking, Van Swieten art, Laura Johannessen van Mindful Run Utrechtse Heuvelrug, Kaasboerderij de grote Katwinkel, Doornse IJsclub en overige sponsors Deco Home Wilfred Greup en Workout Amerongen.

Een wandelevenement is geboren! Volgend jaar gaat de organisatie voor een tweede editie.

Sander Peters Fotografie (Sander Peters) en Catching Moments Fotografie (Marco van Soest) bedankt voor de prachtige foto’s. Het volledige album tref je hier aan.

Recente reacties
    sporten, hardlopen, fietsen, heuvelrug, utrecht, marathon, bos, wandelen
    Categories
    Twitter
    Could not authenticate you.