Vuelta Heuvelrug Dikke Banden Races

De wielerronde La Vuelta trekt op 20 augustus over de Utrechtse Heuvelrug via deze route. Een fantastisch evenement en een mooie gelegenheid om de Heuvelrug sportief rood te kleuren. Daarom wordt op 4 locaties in juni op de Heuvelrug de Vuelta Heuvelrug Dikke Banden Races georganiseerd.

De Dikke Banden Races worden gehouden voor de jeugd van 5 tot en met 12 jaar oud. Ze nemen deel op hun eigen fiets en komen uit in hun eigen leeftijdscategorie. Het gaat om de fun met een licht wedstrijdelement. Voor alle deelnemers is er een leuk aandenken. Voor de snelste 3 per onderdeel/geslacht een podiumplek en trofee. Deze mogen ook mee doen met de Vuelta finale op vrijdag 19 augustus in Utrecht. Deelname is gratis. Verzoek om je vooraf in te schrijven via 1 van onderstaande links.

Uniek sporten

De Vuelta Holanda organisatie is verbonden met Fonds Gehandicaptensport. Daarom wordt, In samenwerking met Heuvelrug Sportief & Gezond op de locaties Doorn en Leersum extra races voor de gehandicapten sporters georganiseerd. In Doorn is dit duofietsrace, tandemrace en snelheidsduivelrace voor visueel gehandicapten. In Leersum staat de rolstoelrace op het programma. Deze uniek sporten categorieƫn staan voor alle leeftijden open. In Leersum is het mogelijk om als niet-gehandicapte mee te doen aan de rolstoelrace. Tandems, duofietsen en rolstoelen zijn beschikbaar. Om je rolstoelskills te verbeteren is het WeelchairSkillsTeam aanwezig voor een training.

Locaties

LocatieDatumTijdInschrijving
Amerongen – De Proloogza 4 juni 202216 – 18uINSCHRIJFFORMULIER
Maarn – De Twee Markenwo 8 juni 202216 – 18uINSCHRIJFFORMULIER
Doorn – Bartimeuswo 15 juni 202215 – 17uINSCHRIJFFORMULIER
Leersum – De Binder do 23 juni 202216 – 18uINSCHRIJFFORMULIER

Programma

OnderdeelTijd
Ophalen startnummers + start na-inschrijving15u30
Opening16u
Start categorie 5/6 jaar16u10
Start categorie 7/8 jaar16u25
Start categorie 9/10 jaar16u45
Start categorie 11/12 jaar17u05
Prijsuitreiking17u30
Het volledige programma in Doorn is een uur eerder. In Doorn en Leersum komen hier de uniek sporten onderdelen bij. Startnummers graag een half uur voor start onderdeel ophalen. Voor na-inschrijving is dit 45 minuten.

RTV Utrecht uitzending 2020

Wat is er nodig om deel te nemen?

Het allerbelangrijkste: goede zin! Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op (je eigen) normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Op de wedstrijddag zelf controleert de organisatie de fiets.

Is het veilig?

Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de races steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is te leen bij de organisatie in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen.

Impressie

Partner worden?

De Vuelta Heuvelrug Dikke Banden Races zijn uniek en eenmalig. Om de plusminus 150 kinderen per locatie een onvergetelijke ervaring te geven zijn partners nodig. Partners die, met materialen, het parcours aankleden en veilig maken. Daarnaast ook sponsors die met een financiƫle bijdrage helpen om dit evenement gratis te houden voor de jeugd. Interesse om als vrijwilliger mee te helpen? Je bent van harte welkom. Aanmelden als vrijwilliger of partner kan via een mail naar info@greenrace.nl.

Inschrijven Vuelta Heuvelrug Dikke Banden Race

>> Vuelta Dikke Banden Race Amerongen
>> Vuelta Dikke Banden Race Doorn
>> Vuelta Dikke Banden Race Maarn
>> Vuelta Dikke Banden Race Leersum
Details
 • Dagen
  Uren
  Min
  Sec
 • Startdatum
  04/06/2022 16:00
 • Einddatum
  23/06/2022 18:00
 • Plaats
 • Categorie
 • Adres
  Heuvelrug
Partners