Heuvelrug Zomermarathon – geannuleerd

Update: Helaas hebben we de Heuvelrug Zomermarathon moeten annuleren vanwege het coronavirus.

Op 4 juli 2020 organiseren we de Green Race Heuvelrug Zomermarathon vanuit Doorn. Er wordt vanaf 14u30 tot uiterlijk 20:00 uur gelopen. Het decor is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het parcours schittert door afwisseling en aangename intermezzo’s. De loper zal zijn weg vinden door bos, heideveld en graslanden waarbij verschillende highlights van het Nationaal Park worden aangedaan zoals bijvoorbeeld De Grote Eik in Amerongen, de uitkijktoren van de Kaapse Bossen en het Leersumse Veld. Waar de wedstrijdloper op jacht gaat naar de prijzen en deze markeringen vermoedelijk voorbij zal zoeven, is het voor de deelnemer met meer tijd een mooie gelegenheid om letterlijk en figuurlijk even stil te staan bij al dit natuurschoon. De ondergrond bestaat voor een groot deel uit solide bospad en wordt afgewisseld met Leempaden, schelpenpaden, zandgronden en een paar stukjes geasfalteerde bosweg.

We maken tijdens deze marathon gebruik van het jachtstart concept. Dit betekent dat je afhankelijk van je verwachte tijd in een bepaalde startgroep zit: hoe lager die tijd is, des te later je start. Er wordt zo ingedeeld dat iedereen tussen 19:00 en 20:00 uur binnenkomt: heel wat gezelligheid in de laatste kilometers dus! Daarna volgt een gezellige zomeravond nazit met buffet, lokale producten en vuurkorven – ook voor supporters.

Tijdens de marathon kan je gebruik maken van hapjes en drankjes die bij de verzorgingsposten aanwezig zijn (minimaal 3 posten). Let op! Deze marathon wordt niet uitgepijld. De deelnemers krijgen een gpx-bestand aangereikt. Voor de solo-lopers organiseren wij, vrijblijvend, startgroepen waarbij de begeleider de route kent en het tempo aangeeft.

Details
Partners